23. 8. 2011

Nákyp z kyslej kapusty


500 g kyslej kapusty- môže byť aj sterilizovaná,4 vajcia, 500 g v šupke uvarených zemiakov, 125 ml mlieka,200 g šunkovej salámy,4 plátky syra,300 g vareného údeného mäsa,2 až 3 paradajky,mleté čierne korenie,soľ,štipka muškátového orieška,pažítka alebo petržlenová vňať,tuk na pomastenie pekáča

Polovicu kapusty rozložíme na dno pomasteného pekáčika. Na kapustu uložíme na kolieska nakrájané zemiaky. Obložíme aj boky pekáčika.Zemiaky osolíme. Polovicu salámy nakrájame na malé kocky a nimi posypeme zemiaky. Na salámu uložíme zvyšnú kapustu.V mlieku rozhabarkujeme vajcia, soľ, korenie, postrúhaný muškátový oriešok. Zmesou polejeme povrch nákypu. Vložíme asi na 20 minút do horúcej rúry a upečieme.Po tomto čase pekáčik z rúry vyberieme. Pridáme mleté údené mäso a na rezance nakrájanú druhú časť salámy. Obložíme kolieskami paradajok a zakryjeme plátkovým syrom. Vložíme späť do vyhriatej rúry a ešte asi 15 minút zapekáme.Pred podávaním povrch nákypu posypeme posekanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou. Mlieko neskysne a ostane sladké aj niekoľko dní ak doň vložíte list z chrenu.

Žiadne komentáre: