8. 8. 2011

Halušky s kyslou kapustou

1 kg zemiakov,400 g hrubej múky,150 g vareného údeného mäsa,vajce,strúčik cesnaku,2 cibule, olej, petržlenová vňať, majoránka,mleté čierne korenie,soľ

Zemiaky očistíme, umyjeme, najemno nastrúhame, vložíme do utierky a zbavíme prebytočnej vody. Potom ich vložíme do misy, pridáme múku, nadrobno nakrájané mäso, vajce, soľ, korenie, majoránku,pretlačený cesnak, nasekanú vňať, 1 nadrobno nakrájanú a na oleji opraženú cibuľu. Zmes premiešame a nechajte 5 minút odpočinúť. Z cesta pomocou PL nahádžeme do vriacej osolenej vody halušky a pri miernej teplote 5 minút varíme.Uvarené oceďte a polejte opraženou cibuľou. Podávajte s dusenou kyslou kapustou.

Žiadne komentáre: