8. 8. 2011

Gemerské zemiakové guľky

200 g údeného mäsa,60 g údenej slaniny,200 g kyslej kapusty,600 g zemiakov,50 g hladkej múky,cibuľa,2 strúčiky cesnaku,1 PL masti, majorán,mleté čierne korenie,soľ

Očistené zemiaky umyjeme, nastrúhame a precedíme.Údené mäso prevaríme, vykostíme, pomelieme a premiešame so zemiakmi. Všetko posypeme majoránom, korením, soľou, ochutíme rozodretým cesnakom, pridáme múku a vymiešame tuhšie cesto.Z cesta vyformujeme guľky, ktoré obalíme múkou, uvaríme v osolenej vode a vložíme do misy. Slaninu nakrájame a rozpražíme. Uvarené guľky polejeme vyškvarenou masťou, posypeme škvarkami, obložíme nakrájanou kyslou kapustou, navrch položíme nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú sme opražili dozlata a takto pripravené podávame.

Žiadne komentáre: