8. 8. 2011

Kralik pečený v kyslej kapuste

2 stredne veľké králiky,hlávka cesnaku,200 g údenej slaniny,téglik bieleho jogurtu,trochu mlieka,1 kg kyslej kapusty,hranolky zo surových zemiakov,150 g syra Eidam,korenie na divinu,mletá sladká paprika,vegeta,olej

Plech polejeme olejom a naukladáme naň rozporciovaných králikov.Vopred ich osolíme, potrieme prelisovaným cesnakom, posypeme paprikou, vegetou a korením na divinu. Navrch naukladáme plátky slaniny,na to premytú kapustu a celé zakryjeme hranolkami.Trochu polejeme olejom, zakryjeme druhým plechom, vložíme asi na 1 hodinu do rúry vyhriatej na 250 °C a upečieme. Asi 15 minút pred dokončením vyberieme, hranolky osolíme a povrch zalejeme jogurtom, ktorý sme rozriedili trochou mlieka. Necháme zapiecť a na tanieri ešte posypeme mäso postrúhaným eidamským syrom.

Žiadne komentáre: