23. 8. 2011

Mäsové gule v kyslej kapuste


250 g bravčového mäsa z lopatky,200 g hovädzieho mäsa,1 PL masti,2 cibule, soľ, mleté čierne korenie, nastrúhaný muškátový oriešok, majoránka,vajce,150 g udusenej ryže, 2 PL bravčovej masti,300 g kyslej kapusty, rasca,4 PL paradajkového pretlaku

Bravčové aj hovädzie mäso zomelieme. V rozohriatej masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme soľ, mleté čierne korenie,postrúhaný muškátový oriešok, majorán, vajce, udusenú ryžu, zomleté mäso a všetko spolu dobre premiešame. Zo zmesi vyformujeme guľky. Na masti opražíme kyslú kapustu, pridáme rascu, zvyšnú očistenú nakrájanú cibuľu a rajčiakový pretlak, osolíme, podlejeme a krátko podusíme.Do kapusty vložíme pripravené mäsové guľky tak, aby boli zakryté kapustou a prikryté pomaly dusíme domäkka.


Žiadne komentáre: