23. 8. 2011

Kurča na kapuste


kurča, 500 g kyslej kapusty,150 g slaniny,2 strúčiky cesnaku,½ KL drvenej rasce, štipka nastrúhaného muškátového orieška,1 KL mletej červenej papriky, 2 bobkové listy,10 zrniečok borievky, zelené jablko, soľ

Do misy vložíme ocedenú kapustu, slaninu nakrájanú na malé kocky, prelisovaný cesnak, rascu a nastrúhaný muškátový oriešok.Všetky suroviny spolu premiešame. Na umytom a osušenom kurčati uvoľníme kožu na hrudi a naplníme ju kapustou. Otvor zošijeme alebo zopneme kovovými ihlami. Podľa chuti dosolíme a posypeme mletou červenou paprikou.Rúru vyhrejeme na 180 °C. Do zvyšku kapustovej plnk y pridáme bobkové listy a guľôčky borievok a rozložíme ju na dno menšieho pekáča. Na kapustu uložíme kurča prsiami nadol, okolo kurčaťa naukladáme osminky jablka.Takto naplnený pekáč vložíme asi na 75 minút do vyhriatej rúry a jeho obsah pečieme – počas pečenia kurča obraciame. Ako príloha sa hodí zemiakové pyré ochutené postrúhaným muškátovým orieškom.

Žiadne komentáre: