30. 6. 2010

Francúzske zemiaky s klobáskou

½ kg zemiakov, klobáska, smotana, 5-6 ks vajec, 1 ks cibula, vegeta, korenie alebo suš.feferónka, olej, tvrdý syr

Zemiaky a klobásku nakrájame na kolieska,3 vajcia uvaríme na tvrdo, cibulku nakrájame na malé kúsky. smotanu a zvyšné vajcia spolu rozmiešame, pridáme vegetu a korenie alebo feferónku a poriadne zamiešame. Uvarené vajcia nakrájame na krúžky. Vymastíme si zapekaciu formu a na spodok dáme polovicu zemiakov, nato pokrájané uvarené vajcia, klobásku a cibulku, nato nastrúhame tvrdý syr, prikryjeme druhou polovicou zemiakou.Toto všetko zalejeme zmiešanou zmesou, ktorú sme si pripravili so smotany a vajec. Pečieme cca 30 min. kým sa všetko poriadne neprepečie. Ako prílohu podávame kyslé uhorky alebo čalamádu.

Žiadne komentáre: