8. 2. 2017

Segedínsky guláš so sójovým mäsom

1 kg kyslej kapusty, balik sojovych kociek, kocka zeleninoveho alebo huboveho bujonu, 2 lyzice sojovej omacky, 3 lyzice oleja, cibula, 2 lyzicky mletej cervenej papriky, stipka cierneho mleteho korrenia, 2 zarovnane lyzice hladkej muky, bobkovy list, teglik slahackovej smotany a teglik mlieka
Sojove kocky dame do misy, zalejeme bujonom a nechame niekolko hodin postat, aby napucali. Vodu potom zlejeme a kocky pokvapkame sojovou omackou. Nechame ich v mise este aspon polhodinu, aby dobre nasiakli. Na oleji poprazime ocistenu cibulu posekanu nadrobno, pridame napucane sojove maso a za   staleho miesania poprazime. Posypeme cervenou paprikou, podlejeme troskou vody a dobre premiesame. Pridame kapustu, bobkovy list, prikryjeme a spolu pomaly dusime, az je vsetko makke.

Žiadne komentáre: