20. 2. 2017

Plnená zbojnícka roštenka

600 g nizkej rostenky, 120 g udenej slaniny, 80 g oleja, 120 g sampinonov, 2 velke cibule, 2 lyzice kecupu, 1 lyzica hladkej muky, 1 cajova lyzicka worcesteru, sol, 1 feferonka, 1 lyzica horcice, 1 dl vyvaru, cesnak podla chuti, mleta paprika
Ocistenu, umytu, osusenu rostenku bez blany nakrajame na platky s hmotnostou asi 150 g, naklepeme ju, osolime, okorenime, potrieme horcicou a pokvapkame worcesterom. Na takto pripravene platky rostenky dame pruzok slaniny, pokrajane sampinony, tenke kruzky cibule, posypeme posekanymi feferonkami a mletou paprikou. Prelozime ich na polovicu, spevnime sparadlom, trochu pomucime a osmazime z oboch stran na oleji. Upecene platky rostenky vyberieme, do stavy pridame kecup, zaprasime ho hladkou mukou a zalejeme vyvarom. Vsetko spolu povarime a dochutime cesnakom. V takto pripravenej stave rostenku este chvilu podusime.

Žiadne komentáre: