26. 7. 2010

Zapekané zemiaky s mletým mäsom

60 g zemiakov uvarených v šupke, olej, cibuľa, 300 g mletého mäsa, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, 1 lyžička paradajkoveho pretlaku, 100 g údenej klobásy, vajce, 2 lyžice mlieka, 100 g tvrdého syra, pažítka

Zemiaky olúpeme a pokrajame na kolieska. Na oleji speníme očistenú pokrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso, paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme, posypeme mletov paprikou a za stalého miešaniakrátko oprážime.  Do vymastenej zapekacej nádoby uložíme polovicu zemiakov, na ner uložíme na plátky pokrajane paradajky a osolíme. Opražšné mäso rozložíme na paradajky, zakryjeme zvyškom zemiakov, poukladáme na kolieska pokrájanú klobasu, zalejeme v mlieku rozšľahaným vajcom a dame zapiect. Potom posypeme strúhaným syrom a zapekáme ešte 10 minut. Posypeme pokrájanou pažitkou a podávame.

Žiadne komentáre: