26. 7. 2010

Slepačia roláda

1 sliepka, soľ, mleté čierne korenie, olej, 1/2 cibule, 4 vajcia, 1 pár diétnych párkov, 200 g údenej prerastenej slaniny, mletá červená paprika

Kožu z umytej sliepky stiahneme tak, aby sa čo najmenej poškodila. Mäso vykostíme, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme a uložíme na roztiahnutú kožu. Na troche oleja speníme pokrájanú cibuľu, pridáme vajcia, osolíme, pripravíme praženicu a rozložíme ju na mäso. Po celej ploche rozložíme na plátky pokrájanú slaninu, párky a zvinieme do rolády. Previažeme ju niťou, uložíme na pekáč, natrieme olejom, posypeme paprikou, podlejeme vodou a upečieme. Počas pečenia polievame výpekom.

Žiadne komentáre: