7. 7. 2010

Nákyp z mletého mäsa

250 g širokých rezancov, olej, 1 očistená cibuľa, 50 g prerastanej slaniny, 250 g mletej hovädziny, 4 lyžice nasekanej petržlenovej vnate, 1/2 lyžičky rozmarínu, 2 lyžice masla, 5 paradajok (350 g), 2 vajcia, 2 lyžičky soli, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 1/4 l mlieka, 100 g strúhaného syra

Rezance uvaríme v dobrých 2 l vody, pridáme trochu oleja. Asi po 10 min ich prepláchneme studenou vodou a dáme odkvapkať.Nakrájame cibuľu a slaninku a oboje speníme dobledohneda. Po kúskoch pridávame mleté mäso a pražíme dohneda spolu s cibuľou a slaninou. Ochutíme petržlenovou vňaťou a rozmarínom.Formu na nákyp vymastíme maslom. Naspodok položíme polovicu rezancov, zakryjeme vrstvou mäsovej zmesi a napokon prekryjeme opäť rezancami.V miske rozhabarkujeme mlieko s vajcom, soľou a mletým čiernym korením a nákyp touto zmesou prelejeme. Posypeme strúhaným syrom, navrch poukladať mäsové hoblinky a zapečieme. Vhodná príloha : paradajková omáčka alebo paradajkovo zeleninová.

Žiadne komentáre: