28. 7. 2010

Syrová omáčka k cestovinám

syrokrem 1 bal, 2 dl mlieka, pol cibule, prípadne 1 paprika, 2-3 ks cesnakových stručikov, olej alebo bravčovu mast, soľ, korenie, vegeta, prípadne bylinky

Na panvicu nalejeme olej, alebo dáme 1 lyžicu masti. Nakrájame cibulu na drobno a dáme rozpražiť. Cibule jemne posolíme a posyme čiernym mletým korením. Ak je cibulka zmäknutá, vložíme na drobné kúsky nakrájanú papriku /zelenu, ak máme aj červenú/. Po chvíli miešania vložíme 2 ks syrokrému a zalejeme 1 dl mlieka. Prepneme horák alebo platńu na najnižšie a miešame, kým sa syr rozpustí. Podľa potreby doplníme mlieko alebo doložíme syr - akú hustú omáčku požadujeme. Ak je syr rozpusteny, pretlačíme do omáčky cesní a dochutíme soľou, korením a vegetou, prípadne bylinkami.

Žiadne komentáre: