20. 7. 2010

Americký kečup

4 kg rajčín, 1 kg zelenej papriky, 8 ks veľkých cibúľ, 2 lyžice zázvoru, 2 lyžice mletej červenej papriky, 2 lyžice mletej škorice, 4 až 5 zomletých klinčekov, 2 lyžice soli, 2,5 dl octu, 250 g cukru, prípadne feferónky

Šupiek zbavené rajčiny pokrájame na štvrtky, pridáme pokrájanú papriku, cibuľu, zázvor, červenú papriku, škoricu, klinčeky a soľ. Po dvoch hodinách varenia rozmixujeme, pridáme ocot a cukor podľa chuti a ešte chvíľu povaríme do zhustnutia. Ešte horúci kečup nalejeme do suchých, prehriatych pohárov, zabalíme ich a necháme pomaly vychladnúť.

Žiadne komentáre: