7. 7. 2010

Morčacie plnené prsia

600 g morčacie prsia, soľ,40 g maslo
plnka : 60 g bravčové pliecko, 40 g slanina údená, 40 g šampiňóny konzervované, korenie, vajce, 20 g smotana 12 %   

Morčacie prsia umyjeme a osušíme. Spravíme do nich otvor a naplníme ich pripravenou plnkou.. Položíme ich na pekáč, podlejeme, dáme na ne maslo a pečieme do mäkka. Počas pečenia sa polievajú vlastnou šťavou a podľa potreby ešte vývarom. Pri podávaní sa prsia krájajú na plátky tak, aby na každú porciu sa podal plátok s plnkou a podlieva sa šťavou. Príprava plnky: K najemno zomletému bravčovému  mäsu sa pridá na drobné kocky nakrájaná slanina, šampiňóny, vajce, smotana. Ochutí sa korením a dobre sa premieša.

Žiadne komentáre: