9. 7. 2010

Bravčové na ananáse s ryžou

400 g bravčového mäsa, 1 hrnček ryže, 2 hrnčeky vody, kúsky konzervovaného alebo čerstvého ananásu, ananásovú omáčku, cayensku štipľavú papriku, kukuričný škrob, karí korenie, soľ, olej

Ryžu prepláchneme a dáme variť. Pridáme jednu polievkovú lyžicu oleja (najradšej olivového), soľ a kari korenie. Ryžu necháme zovrieť a ďalej varíme pod pokrievkou pri zníženej teplote pokiaľ sa nevyparí všetka voda. Bravčové mäso si pokrájame buď na kocky alebo na pásiky, jemne osolíme a opražíme prudko na malom množstve oleja. Mäso opekáme ďalej pri nižšej teplote až kým nie sú okraje mäsa opečené do zlata. Keď je mäso opečené pridáme dve polievkové lyžice ananásovej omáčky a dve lyžice ananásu, mierne okoreníme cayenskou štipľavou paprikou a zahustíme 1 dcl vody v ktorej sme rozmiešali jednu čajovú lyžičku kukuričného škrobu. Necháme zovrieť a servírujeme s karí ryžou.

Žiadne komentáre: