1. 7. 2010

Banícky bravčový rezeň

4 väčšie rezne, 125 ml kyslej smotany, 30 g múky, 40 g masti, 10 g múky, soľ
plnka : 120 g surového bravčového mäsa, 1 vajce,10 g masla, 20 g cibule, 20 g strúhanky, zelená petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ

Naklepané rezne posolíme, potrieme plnkou, zvinieme, zviažeme, obalíme v múke a opečieme. Potom ich zalejeme vývarom z kostí, prikryjeme pokrievkou a udusíme. Keď sú mäkké, pridáme kyslú smotanu s múkou a necháme ich ešte v omáčke povariť. Plnka:  Pomelieme surové bravčové mäso, pridáme opraženú cibuľu, zelenú petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, soľ, vajce a podľa potreby strúhanku. Premiešame. Podávame s opekanými alebo varenými zemiakmi.

Žiadne komentáre: