30. 7. 2010

Kačica dusená v kyslej kapuste

1 kačica, soľ, rasca, 50 g cibule, 50 g masti, vývar z kostí, 500 g kyslej kapusty, jablko, trošku cukru, 2 1/2 dl vína, 80 g údenej slaniny

Vypitvanú umytú kačicu nakrájame na porcie, osolíme a posypeme rascou. Pokrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme porcie kačice, opečieme, podlejeme vývarom z kostí a prikryté udusíme do polomäkka. Nakrájanú kyslú kapustu premiešame so strúhaným jablkom, podľa potreby osladíme, pridáme ku kačici, podlejeme vínom a dodusíme. Hotový pokrm upravíme tak, že na taniere dáme kapustu, na ňu porcie mäsa a obložíme plátkami opraženej údenej slaniny. Vhodná príloha: varené zemiaky.

Žiadne komentáre: