29. 6. 2009

Rebierka podľa pražského údenára

Suroviny: 600 g bravčového karé, soľ, mleté čierne korenie, 40 g oleja, 100 g šampiňónov, 50 g šunky, 50 g párkov, 20 g hladkej múky, 0,1 l smotany, šťava z 1/2 citróna, 2 rajčiaky, zelená petržlenová vňať 

Postup: Bravčové karé pokrájame, trochu oddelíme po okrajoch od kosti, naklepeme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Opečieme na rozohriatom oleji po obidvoch stranách a odložíme do tepla. Na olej dáme pokrájané šampiňóny, šunku a párky. Opražíme, zaprášime hladkou múkou, opäť opražíme a zalejeme troškou vody alebo vývaru. Povaríme, zriedime smotanou a dochutíme šťavou z citróna. Rebierka ozdobíme na osminky pokrájanými rajčiakmi, posekanou petržlenovou vňaťou a zmesou šampiňónov, šunky a párkov.

Žiadne komentáre: