30. 6. 2009

Zapečená cuketa s polentou

Suroviny: ¼ l mlieka, 1/4 l zeleninového vývaru, 100 g kukuričnej krupice, 4 stredne veľké cukety, soľ, 60 g čiernych olív bez kôstok, 50 g parmezánu, 1-2PL masla, 1 PL oliv.oleja, 600 g zavarených paradajok,čierne korenie 

Postup: Povariť mlieko s vývarom, vsypeme kukuričnú krupicu, na miernom ohni varíme 3 min. Umyté cukety rozpolíme, vyberieme jadierka, osolíme. Polentu zmiešame s 30 g syra strúhaného, nakrájanými olivami, maslom. Naplníme tým cukety, do zapekacej misy dáme zavárané paradajky, osolíme, posypeme zvyšným syrom, pečieme 35-40 minút pri 200 st.



Žiadne komentáre: