29. 6. 2009

Frankfurtské hovädzie pečené

Suroviny: 40 dag hovädzieho mäsa zo stehna, 10 dag párkov, 6 dag masti alebo oleja, 6 dag cibule, 1 dl kyslej smotany, 4 dag hladkej múky, soľ, červená paprika, čierne korenie, voda 

Postup: Do umytého hovädzieho mäsa urobíme ostrým úzkym nožom otvory, do ktorých vložíme párky; potom ho posolíme, okoreníme a na horúcej masti opečieme. Mäso z masti vyberieme a do jej zvyšku dáme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku, opečené mäso, trošku podlejeme vodou a prikryté dusíme. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme kyslou smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali múku, a ešte spolu povaríme. Hotovú omáčku precedíme cez sito a do nej vložíme pokrájané mäso.Podávame s ryžou, knedľou,tarhoňou alebo zemiakmi.

Žiadne komentáre: