29. 6. 2009

Kotlíkový guláš

Suroviny: 30 dag hovädzieho mäsa, 6 dag masti alebo oleja, 10 dag cibule, 80 dag zemiakov, 1/2 vajca, 5 dag krupicovej múky, 5 dag zelenej papriky, 5 dag rajčiakov, soľ, čierne korenie, rasca, červená paprika, cesnak, voda 

Postup: Na masti opečieme mäso pokrájané na kocky, pridáme pokrájanú cibuľu, ktorú necháme zapeniť, červenú papriku, soľ, čierne korenie, rascu a rozotrený cesnak. Prilejeme trochu vody, prikryjeme a dusíme. Keď je mäso takmer mäkké, pridáme pokrájané zemiaky a spolu dodusíme. Z múky, vajca a vody vypracujeme polotuhé cesto, z ktorého odkrajujeme malé kúsky a hádžeme do vriaceho guláša. Nakoniec pridáme očistenú zelenú papriku pokrájanú na rezance, rozštvrtené rajčiaky a ešte povaríme. Podávame s chlebom.

Žiadne komentáre: