29. 6. 2009

Vyprážané zemiakové krokety s horúcim lesným ovocím

Suroviny: 650 g zemiakov, 1 vajce, 60 g krupice, 200 g hrubej múky, soľ, 200 g mrazeného lesného ovocia, 1 čučoriedkový kompót, 4 PL kryštálováho cukru, 1 dcl červené víno, mletá škorica, 2 čl Solamylu, pomarančová kôra, olej na vyprážanie, praškový cukor 

Postup: V šupke uvarené vychladené zemiaky nastrúhať alebo prelisovať, pridať krupicu, múku, soľ, vajce, z cesta vytvarovať krokety(šúľance), vypražiť na oleji, pocukrujeme, polejeme omáčkou
Čučoriedkový kompót, víno, kryštál, škoricu nechame zovrieť,+kôra, solamyl rozpustený v troche vody, zahustíme, primiešame mrazené ovocie, 




Žiadne komentáre: