29. 6. 2009

Hovädzie na víne

Suroviny: 40 dag hovädzieho mäsa z pleca, 4 dag masti alebo oleja, 8 dag koreňovej zeleniny, 4 dag cibule, 2 dag rajčiakového pretlaku, 1 dl vína, 2 dag cukru, 2 dag hladkej múky, nové korenie, voda, soľ 

Postup: Čisté mäso opečieme z oboch strán na rozpálenej masti. Opečené vyberieme a na masti opražíme zeleninu a cibuľu pokrájané na plátky. Do opraženej zeleniny pridáme rajčiakový pretlak, soľ, nové korenie, podlejeme vodou, pridáme mäso a dusíme. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou, rozriedime vodou, prilejeme víno a pridáme cukor. Mäso rozdelíme na dávky a zalejeme pretretou šťavou.

Žiadne komentáre: