26. 6. 2009

Rybacia polievka

rybacie hlavy a vnútornosti, 12 dag miešanej koreňovej zeleniny, 2 dag cibule, 2 dag masti, 2 dag krupicovej múky, 2 dag krupice, 2 dl mlieka, voda, soľ, čierne korenie, zelený petržl
Očistené rybacie vnútornosti a hlavy vložíme do studenej vody a varíme. Pokrájanú zeleninu zalejeme vývarom z ryby a uvaríme. Z tuku, múky a krupice pripravíme bledú zápražku, pridáme do nej postrúhanú cibuľu, popražíme, rozriedime vodou a mliekom a spolu so zeleninou povaríme. Osolíme, okoreníme a nakoniec pridáme obraté posekané rybacie mäso a posekaný zelený petržlen. Do polievky môžeme pridať pokrájanú opraženú žemľu. Polievku možno pripraviť aj bez mlieka.

Žiadne komentáre: