29. 6. 2009

Bravčový guláš s fazuľkou

Suroviny: 600 g bravčového mäsa, 50 g masti, soľ, mleté čierne korenie, 1 cibuľa, mletá červená paprika, mäsový vývar, 1 lyžička hladkej múky, 400 g zelenej fazuľky, 1 lyžica rajčiakového pretlaku, 2 lyžice kyslej lahôdkovej smotany 

Postup: Mäso umyjeme, osušíme, pokrájame na kocky a prudko opražíme za stáleho miešania na rozohriatej masti. Potom osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a opražíme. Zaprášime mletou červenou paprikou, podlejeme mäsovým vývarom a udusíme do polomäkka. Nakoniec zahustíme múkou, pridáme očistenú pokrájanú zelenú fazuľku, dochutíme rajčiakovým pretlakom a udusíme do mäkka. Podávame s kyslou lahôdkovou smotanou a chlebom.

Žiadne komentáre: