14. 10. 2011

Zeleninovo sójové fašírky

sójový granulát-sáčok 90 g, 2 vajcia, zelenina všetkého druhu, jemne posekaná petržlenová vňať, strúhanka, koreniny podľa chuti - čierne korenie, soľ, vegeta, sójová omáčka, zmes korenia na fašírky, olej na vyprážanie.
 
Dáme nabobtnať sójový granulát, prichutíme sójovou omáčkou, vegetou, soľou, chvíľu postojí a potom ho dáme na sitko aby z neho stiekla všetka voda. Zeleninku /môže byť aj mrazená/si uvarte do polomäkka a potom zomelte, veľa čerstvej petržlenovej vňate posekanej a korenie pridajte podľa fantázie. Pridajte k zelenine vajcia a granulát z ktorého ste dobre povytláčali prebytočnú vodu a zmiešajte. pridať aj trocha strúhanky, alebo namočený rožok,alebo kukuričnú krupicu a na pol hod. do chladničky, až potom sa budú dať formovať a obalovať v strúhanke . Pred vyprážaním ich poukladajte na servítku, aby mohla odsať prebytočnú vlhkosť.

Žiadne komentáre: