11. 10. 2011

Tofu na čínsky spôsob

400 g bieleho tofu, cibuľa (môže aj mladá), 3 strúčiky cesnaku, 2 paradajky, cuketa, 3 až 4 PL sójovej omáčky, 0,5 ČL mletého čierneho korenia, 1 ČL červenej papriky mletej, 1 Čl mletej rasce, 1 PL cukru (javorový sirup), 1/2 ČL karí korenia, olivový olej, 1 PL kečupu, soľ
 
Tofu pokrájame na kocky, vložíme do misy. Pridáme korenie, rascu, papriku, pokvapkáme olejom a sójovou omáčkou. Necháme 20 minút odstáť. Nakrájame cuketu, rajčiny, cibuľku a prelisujeme cesnak. Na rozohriatom oleji popražíme kocky tofu 7-10 minút. Vo výpeku opražíme cibuľku s cesnakom. Pridáme cukor, miešame, kým sa nerozpustí. Pridáme tofu, rajčiny, cuketu, ochutíme kečupom, karí korením, soľou, trosku podlejeme a prikryté dusíme na miernom ohni 10 až 15 minút.

Žiadne komentáre: