13. 10. 2011

Pečený kapor na francúzsky spôsob

600 g zemiakov, soľ, lyžica masti na vymastenie misy, 2 vajcia uvarené na tvrdo, 50 g postrúhaného syra, potlčená rasca, 4 porcie kapra, citrón, zelená petržlenová vňať,  lyžica masla, citrónová šťava, lyžica kôpru posekaného nadrobno

Očistené zemiaky pokrájame na osminky a uvaríme v osolenej vode. Scedíme, poukladáme do vymastenej ohňovzdornej misy, posypeme jedným uvareným vajcom posekaným nadrobno, postrúhaným syrom a potlčenou rascou a navrch uložíme porcie očisteného a umytého kapra bez hlavy. Každú porciu niekoľko ráz narežeme, do otvorov povkladáme plátky citróna, osolíme , posypeme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou, pokvapkáme roztopeným maslom a citrónovou šťavou, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme do mäkka. hotové porcie kapra ozdobíme druhým uvareným vajcom pokrájaným na osminky a posypeme kôprom posekaným nadrobno.

Žiadne komentáre: