5. 10. 2011

Pražené ryžové rezance

450 g ryžových rezancov, 100 g uvareného kuracieho mäsa (nakrájaného na kúsky), 50 g olúpaných kreviet, 50 g bambusových výhonkov (nakrájaných na plátky), 2 nasekané listové stopky zeleru, 50 g nasekaného póru, 2 jarné cibuľky (nakrájané nadrobno), 2 lyžice sójovej omáčky, 3 lyžice oleja, 4 lyžice vývaru 

Ryžové rezance namočíme na asi 10 minút do horúcej vody. Necháme ich dobre odkvapkať. Vo woku rozpálime polovicu oleja. Pridáme kuracie mäso, krevety, bambusové výhonky, zeler, pór a jarnú cibuľku a za stáleho miešania oprážame asi 3 minúty. Prilejeme vývar, podľa chuti ho osolíme a okoreníme. Pomaly varíme asi 2 minúty na miernom plameni, potom kurča a zeleninu osušíme.  Rozpálime zvyšujúci olej, vložíme doň ryžové rezance, miešame a pražíme asi 1 minút. Pridáme sójovú omáčku a vmiešame kuracie mäso so zeleninovou zmesou. Spoločne povaríme asi 3 minúty.  Ihneď podávame.

Žiadne komentáre: