11. 10. 2011

Mrkvovo zelerové fašírky

5 väčších kúskov mrkvy, ¼ zeleru, 20 dkg syra, 2 lyžice ovsených vločiek, 2 vajíčka, 2 lyžičky korenia na fašírky, menšia cibuľa, 2-3 strúčiky cesnaku, 2-3 lyžice strúhanky, soľ, olej na vyprážanie (z celej dávky 15 kúskov)
 
Mrkvu nastrúhame na tenké rezance, pridáme zeler (tenké rezančeky), pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, korenie na fašírky, soľ, premiešame, pridáme ovsené vločky, nahrubo nastrúhaný syr, vajíčka, vymiešame a necháme postáť aspoň 30 min. Potom pridáme strúhanku. Urobíme guľky, radšej nech sú lepkavejšie, aby sa nerozpadali pri obaľovaní. v dlaniach ich stlačíme na hrubšie placky – ako fašírky a obalíme v strúhanke.Vypražíme, alebo 7 kúskov upiecť na 200° C, po upečení potrieť olivovým olejom.

Žiadne komentáre: