5. 10. 2011

Plnené kurča s bylinkami

kurča, mleté čierne korenie, soľ
plnka: 100 g šunky, 100 g nastrúhaného parmezánu, 2 vajcia, 100 ml mlieka, 2 žemle, pol zväzku pažítky, pol zväzku medovky, trocha nastrúhaného muškátového orieška
100 g masla (alebo tuku), tuk na pečenie, lyžica nasekanej bazalky, lyžica nasekaného oregana, niť na zašitie

Kurča umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Žemle nakrájame na malé kocky, dáme do misy a zalejeme mliekom. Potom ich dobre vytlačíme, pridáme vajcia, šunku nakrájanú na kocky, nakrájanú pažítku, nasekanú medovku, nastrúhaný syr a dobre vymiešame. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom, naplníme kurča a zašijeme. Tuk rozpálime v pekáči, položíme doň kurča chrbtom nadol a dusíme v rúre predhriatej na 220 C asi 70 minút. Maslo alebo tuk roztopíme v malom hrnčeku, pridáme nasekané bylinky a kurča počas dusenia viackrát potrieme.

Žiadne komentáre: