3. 10. 2011

Kurča s korením po marocky

1500 g kurčaťa, 500 g  paradajok, 75 g sušených marhúľ, 6 cibúľ, 125 ml olivového oleja, 2 lyžice medu, 2 čajové lyžičky mletej škorice, čajová lyžička mletého zázvoru, petržlenová vňať, šafran, mleté čierne korenie, soľ

Do misky dáme štipku šafranu, prelejeme ho lyžicou vriacej vody a necháme vyluhovať. Kurča dáme do rajnice, poukladáme naň plátky nakrájanej cibule s nasekanými paradajkami. V mise zmiešame nasekanú cibuľu, šafran aj s vodou, sušené marhule, med, škoricu, zázvor, nasekaný petržlen, soľ a korenie.Prilejeme olivový olej, zmiešame a nasypeme na kurča. Zakryjeme pokrievkou a pečieme 90 minút.Šťavu dochutíme a kurča dáme na stôl v rajnici.

Žiadne komentáre: