5. 10. 2011

Pikantné kuracie stehná na cibuli

4 kuracie stehná, 4 lyžice masla (alebo tuku), 200 ml bieleho vína, 4 paradajky, čili paprička, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 2 cibule, 2 zväzky jarnej cibuľky, tuk na pečenie, lyžica mletej červenej papriky, lyžica karí korenia, zväzok pažítky, zväzok tymianu, mleté čierne korenie, soľ

Kuracie stehná umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a dobre ponatierame mletou červenou paprikou a karí korením. Potom ich opečieme v rozpálenom tuku, preložíme do rúry predhriatej na 220 oC a pečieme asi 30 minút. Medzitým rozpálime na panvici maslo a opražíme v ňom cibuľu nakrájanú na tenké plátky. Pridáme nadrobno nakrájanú čili papričku, očistenú a umytú jarnú cibuľku nakrájanú na prúžky a krátko opražíme. Primiešame paradajkový pretlak, zalejeme bielym vínom a varíme tak dlho, až kým sa takmer všetka tekutina neodparí. Pridáme nasekaný tymian a olúpané paradajky zbavené jadierok a nakrájané na kocky. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Stehná dáme na taniere, pridáme zeleninovú zmes, posypeme pažítkou a podávame.

Žiadne komentáre: