5. 10. 2011

Pražené rezance s nasekaným kuracím mäsom

220 g uvareného a nadrobno nasekaného kuracieho mäsa, 450 g rezancov (uvarených do polomäkka), 100 g celých zelených fazuliek (alebo dlhých čínskych fazúľ nakrájaných na kúsky dlhé 7 cm), čajová lyžička vína, lyžica sójovej omáčky, lyžica omáčky z ustríc, lyžica kukuričného škrobu, 3 nasekané jarné cibuľky, nasekaný strúčik cesnaku, olej, 250 ml kuracieho vývaru, čajová lyžička cukru, mleté čierne korenie, soľ

Na panvici rozpálime 2 lyžice oleja a kurča na ňom oprážame asi 2 minúty. Vyberieme ho, pridáme cesnak, jarnú cibuľku a fazuľky a pražíme asi 2 minúty. Zeleninu vyberieme, na panvici rozpálime 2 lyžice oleja a prevarené rezance na ňom pražíme asi 2 minúty. Uložíme ich na tanier a udržiavame v teple. Opražené kurča, cibuľu a fazuľky vrátime do panvice a za stáleho miešania ich pražíme asi 1 minútu. Kukuričný škrob rozpustíme v kuracom vývare a prilejeme do panvice. Pridáme sójovú omáčku, omáčku z ustríc, víno, cukor a soľ s čiernym korením. Mierne povaríme na miernom plameni, až omáčka zhustne. Nalejeme ju na vrstvu rezancov a ihneď podávame.

Žiadne komentáre: