4. 10. 2011

Pečené kuracie prsia so slaninou

4 vykostené kuracie prsia (po 150 g s kožou), 12 plátkov prerastenej slaniny, 2 strúčiky cesnaku, 250 ml vývaru, 120 ml šťavy na pečenie, lyžica byliniek, mleté čierne korenie, soľ

 Mäso osolíme, okoreníme a z oboch strán opečieme. Vyberieme z panvice a stiahneme kožu. Slaninou pevne omotáme na filetované kuracie prsia, pričom slaninu pripevníme špáradlami. Takto pripravené mäso dáme naspäť do panvice, zakryjeme a pečieme asi 15 minút. Počas pečenia obraciame každých 5 minút. Potom kuracie prsia vyberieme z panvice a dáme ich odstáť na teplé miesto. Šťavu z pečenia zalejeme vývarom a šťavou na pečenie, vyvaríme na 250 ml a dochutíme soľou, korením a roztlačeným cesnakom. Nakoniec pridáme bylinky. Kuracie prsia nakrájame na plátky a polejeme pripravenou šťavou. Podávame s varenými zemiakmi posypanými rascou.

Žiadne komentáre: