4. 10. 2011

Kurča varené v pare

750 g vykosteného kuracieho mäsa, 100 g sušených húb (namočených na asi 5 minút do vriacej vody a nakrájaných na plátky) alebo čerstvých húb, 4 nadrobno nasekané jarné cibuľky, lyžica svetlej sójovej omáčky, lyžica kukuričného škrobu, 2 lyžice oleja, pol čajovej lyžičky Glutasolu (nie je nevyhnutný), 1 cm čerstvého koreňa zázvoru (olúpaného a nakrájaného na plátky), 2 lyžice vývaru alebo vody, lyžica prírodného cukru, lyžica soli

Kurča nakrájame na kúsky veľké 2 cm. Koreniace prísady spolu zmiešame a premiešame ich s kuracím mäsom. Necháme marinovať asi 15 minút. Do paráku vložíme tanier a uložíme naň kurča, huby, zázvor, polovicu cibuľky a zalejeme vývarom. Varíme v pare nad vriacou vodou asi 20 minút. Podávame posypané zvyšnou cibuľou.

Žiadne komentáre: