5. 10. 2011

Pikantné kuracie stehná s kukuricou

4 kuracie stehná, konzerva zaváranej kukurice, 2 červené a 2 zelené papriky, 30 g masla, 4 lyžice paradajkového pretlaku (alebo kečupu), 2 lyžice oleja, 1 až 2 celé chilli papričky, pol čajovej lyžičky chilli prášku, pol čajovej lyžičky mletej červenej papriky, čajová lyžička cukru, mleté čierne korenie, soľ

Kuracie stehná umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Olej vymiešame s mletou paprikou. Kuracie stehná položíme na mriežku a vo vyhriatej rúre pečieme asi 40 minút. Pod mriežku vsunieme plech. Počas posledných 10 minút pečenia potierame paprikovým olejom. Papriku očistíme, umyjeme a nakrájame. Na panvici zohrejeme maslo, pridáme cukor a necháme trochu skaramelizovať. Pridáme nakrájanú papriku a dusíme asi 5 minút. Chilli papričky umyjeme, prerežeme napoly a vyberieme jadrovník. Nakrájame na rezance a spolu s odkvapkanou a opláchnutou kukuricou pridáme k paprike. Zohrejeme a ochutíme. Kuracie stehná potrieme paradajkovým pretlakom, do ktorého sme primiešali chilli prášok. Podávame s ryžou, varenými alebo opekanými zemiakmi. Ako prílohu podávame zeleninu podľa sezóny.

Žiadne komentáre: