11. 10. 2011

Zapekaný kel s údeninou

500 g kelu, 200 g ryže, soľ, cibuľa, olej, 100 g údenin (špekáčik) , 50 g strúhaného syra, drvená rasca, čierne korenie, vegeta, kari korenie, 0,5 kelímka smotany, 1 PL hladkej múky, mlieko
 
Cibuľu opražíme na oleji, pridáme rascu, čierne korenie a pokrájaný kel. Podlejeme troškou vody, podusíme asi 20 min na miernom ohni. Kel by mal zostať chrumkavý. Ryžu umyjeme, pridáme trochu oleja, trocha popražíme a zalejeme vodou. Osolíme, pridáme vegetu a kari korenie. Uvarime do mäkka. Do pekáča dáme polovicu kelovej zmesi, na to navrstvíme ryžu, pokrájaný špekáčik, posypeme syrom a prikryjeme druhou časťou kelu. Zalejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku, vegetu a rozriedili mliekom. Dáme zapiecť do vyhriatej rúry.

Žiadne komentáre: