13. 10. 2011

Patizon so zeleninou

väčší patizón, 1 PL sójovej omáčky, soľ, mleté čierne korenie, oregano, vegeta, 2 PL oleja, 2 vajcia, cibuľa, 3 farebné papriky, 2 rajčiny, strúčik cesnaku, petržlenová vňať, zeleninový vývar, 100 g sójových kociek
 
Patizón umyjeme a vydlabeme dužinu. Pripravíme sójové mäso. Nakrájame si cibuľu a zeleninu, cibuľu speníme na oleji, pridáme zeleninu, sójové mäso, ochutíme sójovou omáčkou, prelisovaným cesnakom, osolíme a okoreníme. Krátko osmažíme, posypeme petržlenovou vňaťkou. Vmiešame rozšľahané vajcia. Zmesou naplníme polovice patizónov, posypeme oregánom a uložíme do olejom vymastenej nádoby. Podlejeme zeleninovým vývarom a za občasného podlievania pečieme do mäkka.

Žiadne komentáre: