16. 6. 2009

Zemiakovo-pohánkové noky v bazalkovej omáčke

Suroviny: 1 kg zemiakov, 2 vajcia, 150 g pohánkovej múky, 150 g parmezánu, 70 g masla, soľ Omáčka: 2 cibule, 100 g masla, 2,5 dl bieleho suchého vína, 5 dl smotany, 20 ks lístkov bazalky,soľ, korenie 

Postup: Zemiaky si uvalíme v šupke. Ruzpučíme, pridáme vajcia, múku, strúhaný syr, soľ a prepracujeme. Lyžicou namáčanou v studenej vode si z cesta trháme guličky na pomúčenú dosku. Uvalíme si ich vo vriacej slanej vode. Po uvarení polejeme rozpusteným maslom a podávame s omáčkou. Omáčka: Nadrobno pokrájanú cibuľku si popražíme na oleji, pridáme víno, smotanu a povaríme. Pomaly varíme do zahustenia, dochutíme citrónovou šťavou, soľou, korením a pomaly pridáme maslo.

Žiadne komentáre: