16. 6. 2009

Pohánka s hubami a zeleným hráškom

Suroviny: 200 g pohánkových krúp, 6 dl vody, soľ, 200 g očistených čerstvých húb, 2 lyžice slnečnicového oleja, 60 g cibule, 100 g mladého uvareného alebo sterilizovaného hrášku, zelená petržlenová vňať, mletá rasca, mleté čierne a nové korenie 

Postup: Pohánkové krúpy premyjeme horúcou vodou, scedíme, opäť zalejeme vodou, osolíme a uvaríme do mäkka. Očistené huby umyjeme a pokrájame . Na oleji speníme cibuľu posekanú na drobno, pridáme pokrájané huby a udusíme do mäkka. Primiešame hrášok, uvarené pohánkové krúpy, zelenú petržlenovú vňať posekanú na drobno, mletú rascu, mleté čierne a nové korenie, všetko spolu premiešame a chvíľu podusíme. Podávame so zeleninovým šalátom. 

Žiadne komentáre: