5. 6. 2009

Zeler zapečený so syrom

Suroviny: dva väčšie mladé zelery, 100 g masla, 150 g strúhanky, 150 g tvrdého syra, 3 vajcia, 2 žĺtky, 1 dl sladkej smotany, 4 rajčiny, hrsť petržlenovej vňate, soľ, korenie 

Postup: Zeler očistíme, umyjeme a uvaríme v slanej vode do polomäkka. Nakrájame ho na plátky. Pekáč vymastíme, vysypeme strúhankou a na dno uložíme vrstvu nakrájaného zeleru. Posypeme ho vrstvou strúhanky, ktorú sme predtým opražili na masle. Na to dáme vrstvu strúhaného syra, potom vrstvu plátkov zeleru, nasypeme na ňu opäť vrstvu strúhaného syra, na to naukladáme kolieska nakrájaných natvrdo uvarených vajec, ktoré posypeme petržlenovou vňaťou. Na to naukladáme kolieska rajčín. Zalejeme sladkou smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali dve žĺtka. Osolíme, okoreníme a pečieme v mierne teplej rúre asi 30 minút.



Žiadne komentáre: