18. 6. 2009

Zeleninová nátierka s rajčiakovým pretlakom

Suroviny: 1/2 hlávky hlávkového šalátu, 1 lyžička nadrobno posekanej zelenej petržlenovej vňate, malá lyžička posekaného kôpru, malá lyžička posekanej pažítky, 1 zväzok reďkoviek, šťava z citróna, 150 g rastlinného nátierkového masla, 1 malá lyžička rajčiakového pretlaku, soľ 

Postup: Do pripravenej misky vložíme nadrobno posekaný umytý a očistený hlávkový šalát, posekanú zelenú petržlenovú vňať, kôpor, pažítku, umytú, očistenú a postrúhanú reďkovku, šťavu z citróna, rastlinné nátierkové maslo, lyžičku rajčiakového pretlaku a podľa chuti soľ. Z takto pripravených surovín vymiešame nátierku, ktorá je vhodnou pochúťkou na chlebe, pečive alebo hriankach opražených na sucho.

Žiadne komentáre: