18. 6. 2009

Pažítková nátierka

Suroviny: 3 polievkové lyžice nadrobno posekanej pažítky, 150 g rastlinného nátierkového masla, 1/2 malej lyžičky sardelovej pasty, 2 natvrdo uvarené žĺtka, 1 lyžica jogurtu alebo hustej smotany, niekoľko kvapiek citrónovej šťavy, soľ 

Postup: Do pripravenej misky dáme nadrobno posekanú pažítku, rastlinné nátierkové maslo, sardelovú pastu, rozotreté natvrdo uvarené žĺtka, lyžicu jogurtu alebo hustej smotany. Všetko zľahka premiešame na jemnú nátierku, ktorú nakoniec dochutíme niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy a podľa potreby prisolíme. Natierame na všetky druhy chleba. Je výbornou pochúťkou na hriankach opražených na sucho.

Žiadne komentáre: