19. 6. 2009

Zeleninová nátierka s majonézou

Suroviny: 1 mrkva, 1 menší zeler, 1 petržlen, 1 stredne veľký mladý kaleráb, 1/2 menšieho karfiolu, soľ, 150 g ochutenej majonézy, 1 malá lyžička horčice, 1 cibuľa, nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať 

Postup: Mrkvu, zeler, petržlen, kaleráb, karfiol uvaríme v slanej vode, scedíme, rozmixujeme a vložíme do pripravenej misky. Keď je zelenina vychladnutá, pridáme ochutenú majonézu, malú lyžičku horčice a premiešame. Nakoniec do nátierky vmiešame jemne postrúhanú surovú cibuľu. Natierame na chlieb a posýpame nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.


Žiadne komentáre: