5. 6. 2009

Zapekaná dusená zelenina a´la Armola

Suroviny: 1 sáčok (300 g ) mrazenej zeleniny
1 kyslá smotana
4 plátkové syry
 paradajkový pretlak
1 trojuholníkový syr
1 menšia cibuľa
 šunka / šunková saláma
 vegeta, čierne mleté korenie

Postup: Príprava: Dusenú zeleninu spravíme na olivovom oleji a na do zlata opraženej cibuli. Keď už je zelenina mäkká (nikdy ju nepodlievam vodou!). Ovegetujeme a okoreníme. Potom na tej istej panvici po pridaní trochu olivového oleja opražíme šunkovú salámu, ktorú sme predtým nakrájali na kocky (môžu sa aj celé). Keď máme aj šunku, tak pridáme ju k dusenej zelenine, ktorú sme zatiaľ odložili do misky. Taktiež v tej istej panvici teraz pripravíme omáčku.
Príprava omáčky: na panvicu nalejeme paradajkový pretlak (najlepší je krabicový – tekutý) na miernom ohni v pretlaku necháme roztopiť trojuholníkový syr. Pridáme trošku cukru (ja dávam 1 umelé sladidlo) a pridám kyslú smotanu. Nechám to celé prevrieť a potom do toho „maglajzu“ pridám zeleninu so šunkou a dobre pomiešame.
Do jenskej misy vykydneme polovicu zeleniny a poukladáme na to plátkový syr. Potom pridáme druhú časť a navrch ešte raz poukladáme syr. Do predhriatej rúry (150-200 stupňov) to vložíme na cca 15 minút kým sa syr neroztopí. 

Žiadne komentáre: