5. 6. 2009

Rezne na jogurte so zemiakovým šalátom

Suroviny: 4 bravčové rezne z krkovičky, 2 dl červeného vína, 4 lyžice bieleho jogurtu, 4 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, korenie karí, korenie čili, majorán, oregano, sójovú omáčku, worcestrovú omáčku. Zemiakový šalát: 400 g v šupke uvarených zemiakov, 1 červenú papriku, 3 lyžice olivového oleja, 2 cibule 150 prerastenej slaniny, 1 lyžicu horčice, soľ, mleté biele korenie, pažítku, petržlenovú vňať, ocot 

Postup: Rezne naklepeme, okrajové blany narežeme, osolíme ich posypeme mletým čiernym korením a poukladáme ich do pekáča. Na každý rezeň prelisujeme jeden strúčik cesnaku a rovnomerne rozotrieme po rezni. Pokvapkáme sójovou a worcetrovou omáčkou, posypeme jemne korením karí, čili, oreganom, majoránom. Na každý plát mäsa dáme lyžicu jogurtu, ktorý rovnomerne po rezni rozotrieme. Podlejeme vínom a odložíme do chladničky na 4 hodiny. Pekáč s marinovaným mäsom vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote asi 170 stupňov Celzia 20 až 30 minút. V šupke uvarené zemiaky, ešte horúce, pokrájame na hrubšie plátky. Slaninu pokrájame na veľmi malé kocky a speníme ju na olivovom oleji. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a krátko prehrejeme. Papriku pokrájame tiež na veľmi malé kocky a pridáme ju k pokrájaným zemiakom. K zemiakom pridáme aj slaninu s cibuľou. Pridáme horčicu, korenie soľ a ocot. Premiešame tak, aby sa väčšia časť zemiakov rozpadla. Šalát môžeme podávať ešte teplý, ale aj studený. Pri podávaní šalát posypeme pažítkou a petržlenovou vňaťou.



Žiadne komentáre: