Suroviny: 1/2 šálky BIO pohánkovej lámanky ,1/2 šálky BIO ovsených vločiek, 2 vajcia, 4 polievkové lyžice medu, 3 polievkové lyžice oleja , 4 polievkové lyžice slnečnicových semienok , 1/2 šálky sušených hrozienok ,1 vanilkový cukor , 1 biely smotanový jogurt (zvolenský) , 1 čajová lyžička kypriaceho prášku, 1 čajová lyžička mletej škorice
Postup: Pohánkovú lámanku zalejeme vodou (1,5 šálky), privedieme do varu, necháme niekoľko minút vrieť (nemiešame), vypneme a necháme „dôjsť“ pod pokrievkou. Zatiaľ postupne vymiešame vajcia s vanilkovým cukrom, medom, olejom a jogurtom. Pridáme vlažnú pohánku a dobre premiešame.Na záver do cesta dáme ovsené vločky, slnečnicu, hrozienka, škoricu a kypriaci prášok. Pečieme v olejom vytretej zapekacej miske. Podávame ako dezert, olovrant, príp. ako hlavné jedlo. Nákyp pochutí aj studený na raňajky s mliekom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára