17. 6. 2009

Pohánkové kokosky

Suroviny: 100 g pšeničných vločiek, 200 g pohánky-lámanky, 60 g strúhaného kokosu, 60 g mletých orechov, 1 vanilkový cukor, 1 škoricový cukor, 1 PL kryštáľového cukru, 50 g masla pol balíčka prášku do pečiva, 2 hrste hrozienok, 4 PL hladkej špaldovej múky, 3 vajcia  

Postup: Lámanku a vločky opražíme na masle, pridáme všetok cukor a necháme skaramelizovať, potom zmes odstavíme a necháme vychladnúť. Do zmesi zamiešame všetky ostatné suroviny. Zo vzniknutej zmesi tvarujeme malé guľôčky a kladieme ich na plech na papier na pečenie. Rúru vyhrejeme na 220 °C. Plech vložíme do vyhriatej rúry, teplotu stiahneme na 180 °C a pečieme 30 minút. 

Žiadne komentáre: